петак, 4. јун 2021.

СЛАВА ПАРОХИЈЕ СИПЦ У НИШУ

 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

„Верујем у једну  Свету, Саборну и Апостолску Цркву“

Значај саборности данас за људе СИПЦ има животно важну улогу!  Христова црква грли своја верна чеда и свима даје покров који их штити од данашњих искушења која су до сада незапамћена! Имала је Црква тешке периоде гоњења, јереси, и разних смутњи али се никада зло није тако ујединило као данас и никада зло није имало овакав изглед „побожности“ и „миротворства“! Верник, у средини која прати вукове називајући их пастирима и господаре  који се „Бога не боје и за стид не знају“, православни верник једини ослонац има у Цркви! Избегавајући замке лукавога и подметнуто  сатанско јаје екуменизма православни верник чврсто се држи Истинскога православља! Пошто је човек Богом створен, у њему су природни заакони да тежи да буде у заједници, да буде у саборности која прославља Бога!

Један од „тих дана“ утехе у саборности јесте и нишка парохијска Слава светих равноапостолних цара Константина и његове свете мајке царице Јелене! Свети цар Константин заштитник и покровитељ Ниша, и наш је заступник пред Престолом нашега Бога којег ћемо ускоро прославити и на празник који називамо Његовим именом Пресвета Тројица, у нашој епископији, манастир Утешитељево.

Уз архијерејско служење надлежнога епископа, преосвећенога нашег владике  Нектарија, и госта јереја Јована Ристића са нашим верним људима из парохије и цењеним гостима ми смо приносили од нас пред наше свете покровитеље свете равноап. Константина и Јелену молитве за наше духовно и телесно здравље и напредак парохије и истинскога православља у целини.


Д
уховно сабрање наставили смо на трпези љубави уз здравице и речи спасења наших гостију. Посебна част нам је била слушати духовне мисли новостјеничке игуманије Ефросиније и цењене игуманије Амвросије из манастира пресвете Богородице у месту Калотина (Бугарска) који се налази под привременим архијерејским омофором СИПЦ.

Благодарни Богу на доброј вољи међу људима који хрле на саборна окупљања, испуњени благодаћу славске атмосфере сабрали смо многе утешне дарове љубави које ћемо користити у време када нам током године почну недостајати драги људи, наша браћа и сестре у Христу!

ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!!!

Међусобна љубав истино православних темељ је спасења, семе оздрављења нашег народа који треба време да напусти богомрску јерес екуменизма! Као што сам свети цар поучава и ја ћу рећи да вера православна не сме на силу да се намеће, већ да живимо примерним животом који ће пробудити људе из обмане! Слава Господе Крсту твоме часноме! Крст се прослави Васкрсењем, Крст се прослави у победама светога цара Константина над идолопоклоницима, света царица Јелена прослави крст  Воздвижењем у Јерусалиму и нека и ми последњи хришћани прославимо Крст часни ношењем свога личнога крста у овом свету који нам се смеје, потискује нас и мрзи!!! Заузврат ми му враћамо оштрим мачем Истине, штитом вере, и силом љубави!

Јереј Стефан Николић, нишки парох



Нема коментара: