О СрбинИП

БЛОГ - СРБИН ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВАН


Православна веб страница која је пред вама „Србин Истински Православан“ (СрбинИП), основана је новембра месеца 2008. године. Замишљена је као Истински Православни едукативно-информативни електронски билтен. СрбинИП није званично гласило нити једне црквене јурисдкције. На блогу СрбинИП може се пронаћи доста текстова о савременој историји Цркве везаним за велику апостасију која почиње да се развија почетком XX века кроз сергијанизам, екуменизам и раскол новог календара као и свете борбе против те апостасије коју су повели ревнитељи православног благочешћа широм света. Такође, овде можете наћи и житија ових савремених исповедника Православља. Уз горе наведено на блогу су постављени и разни богословски текстови који се тичу ове тематике. Наравно, редакција блога СрбинИП ће се трудити, уз помоћ Божију да информише своје читаоце о савременим кретањима и догађајима која се тичу живота Истински Православних Цркава и апостасије „православних“ екуменистичких цркава. Уз све ово пријављени читаоци (чланови) блога СрбинИП, моћи ће постављати на објављене текстове своје коментаре и евентуална питања (после сваког поста постоји опција "коментар").

Редакција блога се залаже за ширење Истински Православне вере и јачању свенародне свести о важности борбе за одбрану православног правоверја, предања и традиције, против екуменизма и црквених новотарија на предањски светоотачки начин који се заснива на прекидњу општења са јеретицима као и са онима који су у црквеном општењу са јеретицима. Уз то се одлучно супротставља "борби изнутра" која није ништа мање опасна од саме јереси и отпадништва. 


Блог СрбинИП сведочи о постојању Српског Истинског Православља. - Сведочи да велика апостасија сергијанизма, новог календара и свејереси екуменизма Српску Цркву није збрисала са лица земље. Српско православље, тј. Светосавље иако слабо и скривено од овога света у илегали својеврсних катакомби и даље постоји.

СрбинИП врши своју интернет мисију са благословом владике Акакија Утешитељевског ОВДЕ 

Главни и одговорни уредник: Јереј Јован Ристић

ОБАВЕШТЕЊЕ:
У случају да желите да одштампате било који текст са СрбинИП блога техником copy-paste, може се десити да се као крајњи исход те радње пренешени текст не види. Пошто је подлога блога СИП тамна, следствено томе слова су готово увек бела или веома светла, тако да ћете морати у Word документу селектовати пренесени садржај и променити боју текста у црну.

ВАЖНА НАПОМЕНА !!! ВАЖНО !!! Напомињемо да je преношење текстова и фотографија у својству јавне публикације дозвољено под обавезним условом навођења нашег линка.