недеља, 28. март 2021.

ПОСЛАНИЦА АРХИЈЕРЕЈСКОГ САВЕТА СИПЦ У ВЕЗИ СА КОВИД-19 ВАКЦИНАЦИЈОМ

 


СРПСКА ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Архијерејски Савет

ПОСЛАНИЦА

у вези са КОВИД-19 вакцинацијом


"Чувајте стадо Божије које вам је поверено"

(1Пт.5,2)

„Изиђите из ње народе мој, да не саучествујете

у гресима њеним, и да вас не снађу зла њена“

 (Отк.18,4)

 

Актуелни догађаји обавезују нас архијереје да у име дела отачаствене Цркве коју представљамо, заузмемо став у вези вакцинације која се целом човечанству намеће као једини спас од „смртоносне“ „пандемије“, инфекције дисајних путева под називом коронавирусна болест – КОВИД-19. Наш став се темељи на православно-отачком становишту сагледавања актуелних догађаја према знацима који упозоравају на посебно опасан период приближавања краја света. При оваквој анализи ствари треба бити опрезан и уздржан од параноичног препознавања разних догађаја који се пред нама дешавају и њиховог олаког смештања у категорије Апокалипсе. Исто тако, не треба пасти ни у другу крајност, да се очигледне сличности, као важни орјентири при заузимању става према појавама које нас могу преварно увући у токове апостасије, лакомислено одбаце као празноверје или теорија завере.

Не поричемо да епидемија инфекције дисајних путева постоји и да инфицирани њоме људи реално страдају можда и више од досадашњих, због сличног процента морталитета, такође трагичних епидемија сезонског грипа. Наше слутње да је инфекција вештачки изазвана, критика и позив на одлучно супротстављање веома лукавом и од стране лукавих покренутом глобалном пројекту КОВИД-19, не смањује нашу емпатију према страдању оболелих и молитвено саучешће у болу за свим изгубљеним животима чију је смрт проузроковала ова пошаст као и дубоко поштовање према свим здравственим прегаоцима који дају све од себе да се спасу што више живота.

При давању одговора на питање да ли су КОВИД-19 вакцине за хришћане прихватљиве или не, од суштинске је важности да се при анализи овог, у најмању руку контроверзног феномена, прво да одговор на питање ко стоји иза КОВИД-19 пројекта?

КОВИД-19 као пажљиво припреман и демонски оштроумно испланирани пројекат глобалистичке антихришћанске и античовечанске агенде предводе земаљски носиоци тајне безакоња. „Тајна безакоња“ (2.Сол.2,7) је делатност супротстављена „тајни побожности“ (1.Тим.3,16), сатанска човекомржња, супротставаљена Божијем човекољубљу, лов демона на људе, али не као што су то радили апостоли Христови (Мат.4,19), ради спасења људи, него ради пропасти људи. И као што је тајна побожности - јављање Богу у телу, Божански домострој људског спасења, тако је тајна безакоња сатански домострој људског поробљења и погубљења. Против тајне Божије, тајне Христове – Цркве, иставља се тајна сатане, тајна зла. Она је нека врста тајне која долази из пакла, која улази у овај свет ради припреме доласка човека безакоња, антихриста. А богоизабрани јеврејски народ, који је некада био земаљски носилац тајне побожности, одбацивањем и убиством Христа, постао је сатаноизабран и као такав земаљски носилац тајне безакоња. Дакле, морамо прихватити чињеницу да се суочавамо са нечовечном силом Зла, која припрема човечанство за прихватање антихриста.

За нас хришћане питање КОВИД-19 вакцинације је од животне важности јер постаје јасно да од вакцинације, без обзира што се још увек не намеће као обавезна, зависи наша даљња животна егзистенција. Јер нас власти овога света  (κοσμοκράτορας - светодржци), а то су по тумачењу светог Јована Златоустог[1], зли људи под влашћу духова злобе (Еф.6,12), стављају пред судбоносни избор прихватања или не прихватања вакцине у зависности од кога ћемо бити укључени или искључени из права на живот у наступајућој дистопији антихристовог светског поретка.

Већ само сазнање да је КОВИД-19 глобални пројекат иза кога стоји тајна безакоња и да је вакцинацијом условљен даљи живот на земљи, неминовно подсећа на апокалиптичне описе отровних жаока које шкоде људима (Отк.9,5-10) и жига без кога нико не може ни купити ни продати (Отк.13,17). 

Сваком човеку који је мало подробније истражио овај феномен, како из главнотоковских, тако и из алтернативних извора информација јасно је да уз корона вирус који је биотехнолошким методама модификован и као такав пуштен из лабараторије, постоје и други инфективни агенси или биолошка/биотехнолошка[2] оружја  који на разне начине инфицирају људске дисајне путеве.

Не треба потценити помало фантастичне тврдње Била Гејтса (Bill Gates)[3] који је још 2005. на презентацији за Пентагон[4] промовисао свој фармацеутски изум, вакцину против религиозног фундаментализма која путем генетски модификованог вируса инфицира ћелије мозга и утиче на ум стварајући ефекат смањења отпора (пацифизације) и стимулације одбојности према религиозности (атеизације), тј. смањења или блокирања оног што генетичари називају „Божијим геном (VMAT2) - геном који се наводно налази код изражено религиозних људи. Ово потрвђује и „процурели документ о тајном фармацеутском пројекту FUNVAX (fundamentalist vaccine) који је објавио Викиликс (WikiLeaks) под ознаком ID1409AZ2. По овом извору фанвакс вакцине су већ успешно тестиране на религиозним фундаменталистима, заробљеницима злогласног америчког логора Гвантанамо. Наравно, ми не прихватамо материјалистичку метафизику Гејтса и Пентагона: очигледно да је човеков духовни живот нешто много више од генетских предиспозиција али нас ове информације неодољиво подсећају на 18. главу Откровења Јовановог која објашњава разлог уништења Вавилона. Вавилон из Откровења у преносном симболичком значењу, по светоотачком тумачењу, представља центар светске моћи и утицаја на свет, а као разлог његовог пада наводи се развратан утицај његове политике неморала на све народе света. Посебну пажњу овог поглавља привлачи предзадњи стих у коме анђео Божији оптужује Вавилон да су помоћу његових мађија преварени сви народи (Отк.18,23). Упоредивост овог пророчанства или упозорења са нашом стварношћу је схватљива тек када се српски или словенски превод Откровења упореди са грчким оригиналом: „τι ν τ φαρμακείᾳ σου  πλανθησαν πντα τ θνη“, што би у тачнијем преводу значило „и од твоје фармације преварени бише сви народи“. Грчка реч фармакија која се данас користи као назив струке која повезује медицинску и хемијску науке у сврху проналажења, производње, употребе и контроле лекова, у Откровењу се употребљава у свом изворном негативном значењу као магија или враџбина, што не може бити случајно. Ову превару свих народа која ће се по Јовановом Откривењу спровести уз помоћ враџбине - фармације[5], можемо упоредити са сличном појавом коју наводи апостол Павле, са „силом обмане“ коју ће Бог у последње време попустити на све људе који упорно одбијају истину и спасење (2Сол.2). Ипак, хришћанима је Господ гласом са неба дао упутство како да избегну магијско дејство силе обмане: „Изиђите из њега (Вавилона) народе мој, да не саучествујете у гресима његовим, и да вас не снађу зла његова“ (Отк.18,4), које нам наређује да се одвојимо од антихришћанског друштва. Наравно, изиђите, не треба разумети у телесном, већ у духовном смислу. Излазак из Вавилона значи одустајање од лошег начина живота и не пристајање на зла дела његова. Послушајмо још и поуку учитеља васељене светог Јована Златоустог који хришћане саветује да по цену смрти не примају никаква лекарства од очигледних слугу демонских:

„Ако и оболимо, боље је остати у болести него због ослобађања од болести запасти у неблагочешће, јер ако ће нас излечити демонске слуге – већа нам је штета него корист. Донео си корист телу, које ће свакако мало касније умрети и иструлети, а нанео си штету души бесмртној. А ако ти неко каже да иде код Јевреја да се лечи, откриј му опсенарства њихова, басме, амајлије, враџбине (Златоусти такође за враџбине користи реч φαρμακείᾳ). Они га не мисле лечити другим начином, јер и не лече уистину, а ако чак уистину лече, онда је боље умрети него прибећи непријатељима Божијим и бити излечен тим начином. Каква је корист излечити тело а погубити душу? Каква је корист задобити овде утеху а у будућности бити послат у огањ вечни? Јер мученика не чини само ово: по цену смрти одбити заповест да се принесе жртва демонима, него и отрпети било шта друго (животно злопаћење) ради верности Христу и то је очигледно мучеништво. Павле је рекао: Свакога дана умирем (1 Кор.15,31), премда је то трпео не заиста умирући, него спремношћу на смрт. Па ако и ти, ако би одбио од себе врачаре, враџбине (φαρμακείᾳ) и магију, и умро у болести, био би прави мученик, јер си од оздрављења у неблагочешћу које су ти обећавали, пре прихватио смрт у благочешћу. Демони и они који им служе не исцељују. Он беше човекоубица од почетка (Јн.8,44), рекао је Христос о ђаволу. И када Он говори да је ђаво човекоубица, а они говоре да могу лечити болести супротно суду Божанском, и ти прихватиш опсене њихове и бајања, онда тиме ништа друго не чиниш него њих сматраш веродостојнијима од Њега, макар то и не говорио речима.“[6]

Пређимо сада на политички аспект овог феномена. Глобалистички пројекат КОВИД-19 је симбиоза биолошког/биотехнолошког, психолошког и информационог рата ради стварања кризе, колективне психозе, страха и панике које оркестрирано шире светско здравство[7], корумпиране владе широм света и главнотоковска средства масовног информисања, а који има за циљ да на глобалном нивоу донесе корените политичке, економске и друштвене промене као завршну фазу успостављања антихристовог Новог светског поретка.

Многи стручњаци се слажу са овим, да је читава ова криза створена како би се омогућила вишестрана глобалистичка, марксистичка агенда названа „нови велики почетак“. Ову агенду, која се назива и „четврта индустријска револуција“, промовише Јеврејин Клаус Шваб (Klaus Schwab), оснивач Светског економског форума, мреже најбогатијих и најмоћнијих људи на свету. Опет, ово није никаква „завера“ у смислу неког тајног програма. Они сами то објављују јавности и потпуно су отворени кад говоре о својим циљевима: „... Нови велики почетак (ресет) ће преправити светкако Швабе каже, „како би се створио потпунији, отпорнији и одрживији свет који граби напред“, све флоскуле уредно је спаковао у једну реченицу. Приватна својина деформише природне међуљудске односе и мора бити укинута. Приватни превоз неће бити дозвољен. Штампање и продукција садржаја који „контрира“ неће бити дозвољен, по цену потпуне цензуре друштвених медија и интернета. Фосилна горива ће на велико заменити зелене технологије. Домаће баште биће забрањене. Хришћанство ће бити потиснуто[8]. Вакцине ће постати обавезне. Друштво ће престати да користи готовину и све стандардне новчане трансакције биће замењене дигиталном валутом којима ће се управљати електронским путем и које владајући ауторитет може отказати на најмању провокацију. Дугови ће бити опроштени, а повериоци биће суочени са банкротом. Средња класа и мали предузетници биће збрисани. Трговина ће постајати постепено „бесконтактна“. Сједињене Америчке Државе морају бити неутралисане социјалном изолацијом, сиромаштвом изазваним затварањем у куће и пасивним прихватањем ношења маски на лицу. Стални надзор  ће се примењивати да би се осигурало поштовање прописа. Људско биће ће бити „унапређено“ кроз биолошку сигурност, синтетичку биологију, уграђене микрочипове, кортикалне модеме, наноботове, мењањем гена и дизајнирањем беба“. Сви ће бити једнаки, сви ће бити заштићени од разорног надметања, ризиковања, и сви ће бити срећни - као што је данас комунистичка Кина са њеним ауторитативним пословним моделом у политичком шаблону „новог великог почетка“...“[9] Све ово наговештава како ће изгледати свет према замисли Светског економског форума. Према промотивном видео снимку ове организације, до 2030. просечна особа „неће ништа поседовати и биће срећна“. 

Без икаквог преувеличавања свет се налази под силним ударом неомарксистичког терора. Сасвим је јасно да је марксизам своју сатанску доктрину перманентне револуције већ са марксизмом опустошеног бољшевичког истока пренео на тло либералног запада, где је започет академски и интелектуални културни рат (не тихи, него тотални рат) који има за циљ систематско уништење хришћанске културе и традиције. Марксов[10] Манифест Комунистичке партије који је још 1848. таргетирао четири смртна непријатеља комунизма: (хришћанску) религију, (европски) национални идентитет, (патријархалну) породицу и приватну својину, и данас несмањеном снагом наставља свој поход за њихово коначно уништење. Што се тиче првог непријатеља - религије, програм атеизације и екуменизације успешно и континуирано траје; што се тиче другог – националног идентитета, мултикултуризам, диверзитет, масовно насељаваље миграната других раса и вера - замена становништва и наметнути schuldkult[11] белих хришћана полако али сигурно брише национални и расни понос европских народа[12]; трећи непријатељ – традиционална породица, беспоштедно се гази феминизмом, развратом, содомијом као новом моралном нормом, џендеризмом итд; док четврти непријатељ – приватна својина, уз помоћ испланираног КОВИД-19 „великог ресета“ тек треба да буде укинута.   

Намера вакцинисања целокупне светске популације једно је од важнијих средстава ка достизању тог сатанског циља. Чињенице о овим такозваним вакцинама, које у већини случајева нису фармацеутске тајне, могу нас само навести на закључак да су наше злокобне слутње оправдане и то из два разлога: 1) за сврхе добијања крајњег фармацеутског производа – КОВИД-19 вакцине, употребљени су органи још живе деце извађене из мајчинске утробе која су потом уморена (чедоморство); 2) вакцине су производ застрашујуће биотехнологије генетске манипулације која мења саму природу људских бића створених Богом по лику и подобију Његовом, што само потврђује сатанистичку природу КОВИД-19 вакцина.

Постоје вакцине које у крајњем производу не садрже ћелије убијене деце, већ их само користе у процесу истраживања и тестирања. Чак и ако особа која прими ову вакцину не унесе у своје тело делове убијене деце (ако се уопште може веровати ономе што кажу ове велике фармацеутске компаније), та особа вољно или невољно постаје иницирана у мрачну мрежу убијања нерођене деце, у луциферијанску инфантицидну религију, јер су у производњи ових вакцина коришћене ћелије убијених беба[13]. Постојање вакцина, као што је руска Спутњик-В вакцина[14], које су у процесу производње користиле „само једно“ убијено дете, тојест његове феталне ћелијске линије - HEK293 произведене давне 1973. не мења суштину зла овог биоетичког феномена[15].

Поред непорециве везе коју вакцине имају са чедоморством код најпромовисанијих вакцина Модерне и Фајзера сазнајемо да су произведене са циљем да узрокују промену у људском геному. Управо због тога, многи лекари одбијају да их назову вакцинама, већ експерименталним биохемијским агенсима, из простог разлога што оне у ствари и нису вакцине. По дефиницији вакцине садрже издвојен и лабараторијски модификован вирус који се убризгава у тело како би изазвао имуни одговор при појави правог вируса. Док ове ГМО вакцине садрже синтетички механизам за промену гена који се убризгава у тело. Дубоко је узнемирујуће то што нико не зна какви ће бити резултати таквог поступка који никада раније није примењен. Мноштво нежељених ефеката се појављују одмах након вакцинације, а о средњерочним и дугорочним нежељеним ефектима уопште се ништа не зна. Ипак, имајући пред собом богоборну и човекоборну природу произвођача и промотера свих КОВИД-19 вакцина поставља се питање да ли су контраиндикације уствари жељени ефекат?

Такође, постоји оправдана сумња да се путем вакцинације успоставља контрола ума и тела светске популације. Неке од вакцина садрже хидрогел. Овде се ради о облику нанотехнологије која се користи за уметање сићушних рачунара у људско тело способних да скенирају наше ментално и физичко стање и преносе те информације у „облак“, гигантско складиште меморије, омогућавајући онима који владају да знају апсолутно све о нама. Систем који је испланиран за нас се већ може видети у Кини, која сада функционише по систему „социјалног кредита“; уз помоћ високо развијеног надзора кинески комунистички режим ноћу и дању посматра своје грађане који у складу са својим понашањем бивају социјално награђивани или кажњавани. На основу ових кредита послушни и лојални грађани ће моћи да живе „нормално“ и да чак напредују, док ће непослушним или бунтовним грађанима бити ускраћена елементарна људска права. Светске елите већ дуго говоре о преласку на систем виртуелног новца. Нанотехнологија ће повезати наша тела са овим системом, што ће омогућити нашим робовласницима да укључују и искључују наш новац у складу са оним што им рачунари у нашим телима говоре о нама.

Још једна врло узнемиравајућа чињеница је да ова технологија, како су већ изјавиле елитне личности из света технологије попут Илона Мaска (Elon Musk), такође омогућава инсталирање одређеног садржаја у нас (сећања, перцепција стварности итд). Људска бића постаће део машине (киборзи) и омогући ће се њихово програмирање. Да се све ово не поклапа са горенаведеним апокалиптичним садржајем Светог Писма, о силној обмани коју ће Бог допустити на људе и превари свих народа којој ће људи подлећи дејством фармацеутских враџбина, били би убеђени да је све ово сценарио неког научно фантастичног филма. Дакле, глобалистички агенти сатане предлажу да убаце обману директно у наш ум, не само путем пропагандног механизма којим нас споља бомбардују целог нашег живота, већ и изнутра, биотехнолошком променом нашег организма који је јединство душе и тела. Шта може бити ђаволскије од овога? Шта би могло очигледније да подражава дух антихриста?

Не треба заборавити да је актуелна вакцинација само почетак најављеног програма перманентне „имунизације“. А то значи да ће се убризгавање биохемијских и биотехнолошких агенса, својеврсног ажурирања људи, њиховог здравственог и биотехнолошког исправљања и унапређења, наставити у недоглед што је врло мрачна перспектива.

Иако су вакцине посредно или непосредно, повезане са чедоморством или задиру у поље генетске измене људске богостворене природе, многи хришћански црквени великодостојници, па чак и православни епископи и свештеници, апологети и послушници властодржаца овога света из екуменистичко-сергијанског поантихристовљеног „хришћанства“, подржавају и залажу се за масовну примену ових вакцина често постајући и ревносни промотери поштовања „антипандемијских“ мера и вакцинације, чак и не постављајући питање о томе да ли су ове мере заиста оправдане и прихватљиве за Цркву и да ли се вакцине противе хришћанској биоетици, а о сатанској позадини целе ове проблематике и не помишљају.

Потпуно је оправдано закључити да је све ово припрема за антихристову власт над целим светом. Чак и да све ово не води директно ка владавини самог антихриста, свакако врло темељно доприноси прихватању духа антихриста. Ово потврђују и речи светог Теофана Затворника: „Свако послушање и покорност властима, које владају не по Богу, у ствари је припремање наше душе за долазак антихриста без да му се успротивимо, вољно или невољно. То је лажно и небогоугодно послушање и покорност, које воде у погибао“[16].

На крају, иако се у понуди за глобално вакцинисање човечанства могу наћи разне вакцине око којих се воде дебате да ли су макар неке од њих, из угла хришћанске биоетике, прихватљиве. Ми сматрамо да ни једна од њих за хришћане није прихватљива јер су све неодвојиви део пројекта КОВИД-19. Њихово мноштво и различитости као и тобожњи геополитички сукоб између глобалистичких и суверенустичких вакцина, “црне” и “беле” магије, само је део већ препознатљиве фарсе плурализма, демократске представе која својим занимљивим заплетом одвлачи пажњу од трагичног епилога.

Зато  закључујемо да су ове такозване вакцине подмукло оружје којим располажу људи који мрзе и Бога и човечанство. На Првог хоће да хуле, а друге да духовно и физички покоре и униште. Све ово је толико сатанско, да ниједан православни хришћанин по својој савести не може узети учешће у свему томе.

Ми смо дужни да као пастири којима је поверено и духовно и физичко благостање нашег стада упозоримо људе да не сарађују са антиљудским и антихришћанским програмом који се тренутно у свету успоставља. Сви ми морамо бити спремни да храбро узмемо свој крст исповедништва, а неко чак и крст мучеништва. Поводом тога, сетимо се како су спартанске мајке своју децу испраћеле у бој, дајући им штит, а ми вама дајемо непобедиво знамење, крст Христов и шаљемо вас у страшни окршај са безбожницима: ево вам децо крст и аманет: са њим или на њему!

У директној супротности са масовном изолацијом коју нам властодржци овога света махнито намећу, треба да знамо да је највећа снага коју имамо у заједничкој молитви и да се сетимо речи светих апостола Павла и Игњатија Богоносца које у овим последњим временима имају још већу важност: „Немојмо изостајати са скупова наших, као што неки имају обичај, него се узајамно бодримо, и утолико више колико видите да се приближује Дан онај“ (Јев. 10:25) и „Трудите се да се чешће окупљате заједно ради Евхаристије и славословљења Бога. Јер, ако се често сабирате на окуп, побеђују се силе сатанске и јединомислијем ваше вере, бивају разрушене погибељне замке његове“.[17]

О Великом посту 2021. године  

+Епископ утешитељевски АКАКИЈЕ

+Епископ шумадијски НЕКТАРИЈЕ

 



[1] Дела св. Јована Златоустог, Издање С-Петербургске Духовне Академија, 1905. Том 11, Беседа 22. на посланицу Ефесцима.

[2] Биотехнолошко оружја је прецизније од биолошког (заразе, тровања) јер делује на молекуларном нивоу и проузрокује тачно циљања оштећења или измене ДНА, са циљем “хуманог” и “бескрвног” привременог или трајног онеспособљења непријатеља. На основу претходно прикупљених биоинформација при употреби овог оружја се могу изоловати циљане групе или појединци, док остали део популације остаје неповређен.

[3] Постоје тврдње да на „процурелом“ видеу, промотер „фанвакс“ вакцина није Бил Гејтс. То не мења суштину злих намера фармацеутског „поправљања“ моралних особина човечанства. 

[4] Пентагон, петоугаона зграда Министарства одбране САД која својим обиликом изображава национални симбол САД, петокраку звезду, која је уједно и ознака оружаних снага САД. Примећујемо да је петокрака звезда државни или војни симбол земаља произвођача КОВИД-19 вакцине: САД, ЕУ и Кина, док Руска Федерација уз царског орла паралелно истиче и совјетску петокраку. Симболика звезде петокраке или шестокраке (Израел) је по Светом Писму демонска. Она симболише богоотпадништво и обожавање ђавола, а спомиње се у Делима апостолским (Дел.7,43.) и у Књизи пророка Амоса (Ам.5,26-27). Ради се о звезди бога Ремфана која је била постављена у виду прозрачног камена на чело идола Молоха коме су Јевреји у пустињи подигли светилиште (скинију), клањали су се изображењу (икони) звезде и приносили јој на жртву сопствену децу. Молох у преводу значи „наш цар“ и за његов култ су везана и друга имена попут Ваала и Хијуна, а под Ремфаном се има у виду култ звезде Денице или Венере или Луцифера. Библијска звезда Ремфана као заједничко државно и војно знамење земаља протагониста КОВИД-19 вакцине, можда нам открива њиховог уједињујућег невидљивог господара, „њиховог цара“ Молоха - Сатану.     

[5] Мађијa (српски) или волхование (словенски) или волшебство (руски) или sorcery (енглески) или фармакија (грчки) су заједнички именитељ древне вештине (вештичарење) справљања чаробних напитака са циљем да излече, зачарају или нашкоде људима, а све уз помоћ ритуалних обреда и жртвоприношења (употреба ткива убијених беба, и светогрдна измена Божије творевине - генетски инжењеринг), који обезбеђују присуство натприродне демонске силе.

[6] Свети Јован Златоусти, 8. беседа против Јудеја, Грчка Патрологија (PG), Том 48

[7] Грб Светске Здравствене Организације (WHO) са земаљским шаром који се налази у сенци змије “која се зове ђаво и сатана, која заводи сву земљу” (Отк.12,9), обмотане око штапа (дрвета познања?) носи јасан печат демонске симболике.

[8] Екуменистичко “хришћанство“ ће бити прихваћено као антихристова егалитаристичка религија једнакости добра и зла, а истинско хришћанство ће се прогонити „јер, уједначитељима људи, народа и вера, највише ће сметати Христос, Неуједначитељ и Неуједначиви. Како би се могла уједначити истина са лажју? Лаж се не противи овом уједначењу, она га тражи, али јој се истина противи.” (Свети Николај Жички, Жетве Господње, разговор VII). А на другом месту свети Николај Жички вели: „Европски политичари као месечари у заносу говоре о једнакости свих веровања и неверовања, тј. оно што Жидови хоће и желе, јер им је потребно прво да се изједначе  законски са хришћанством, да би после потисли хришћанство и учинили хришћане безверним, и стали им петом за врат.“ (Свети Николај Жички, Кроз тамнички прозор, глава 77.)

[10] Карл Маркс потиче из рабинске породице Мерц германизоване у Маркс.

[11] Култ кривице. Наметање вечите колективне кривице једној нацији или раси. Пример: Срби, геноцидан народ.

[12] „Ближи се  царство Јеврејско, њихово потпуно царство! Ближи се коначна победа оне идеје, пред којом ће се уклонити хришћанство, национални па чак расни понос европских народа. Ближи се материјализам, слепа, животињска жуд за материјалним, што ће се сматрати вишим циљем, уместо хришћанске идеје спасења.“ Ф.М. Достојевски, "Јеврејско питање", глава III, Status in Statu

[13] Фајзер и Модерна у испитивањима при производњи својих вакцина користили су линије феталних ћелија извађене из новоубијене деце које се тренутно легално набављају за потребе медицинских експеримената. Дакле, нису користиле ћелијске линије из 1970-их за које многи лицемерно говоре да су сувише удаљене да би се и даље сматрале етички неприхватљиим. https://personhood.org/2020/11/17/the-unethical-testing-of-ethical-covid-vaccines/

[14] Иако се о томе из познатих разлога нигде отворено не говори, свима познати проналазач Спутњик В вакцине руски микробиолог и академик, директор института Гамалеја Александар Гинцбург пореклом је Јеврејин. Довољно је пратити презиме Гинцбург у Русији од 19. века које је везано искључиво за Јевреје, од чувене баронско-банкарске породице Хорација Гинцбурга hofjude руског двора, ктитора синагоге у царском Петрограду до Ушера Исаевича Гинцбурга, Јеврејина руског порекла, поред Теодора Херцла, најистакнутијег ционистичког мислиоца преддржавног периода Израела.  

[15] Институт Гамалеја развио је руску вакцину користећи људску ћелијску линију која је први пут култивисана 1973. године - исту линију која се користи у вакцини Оксфорд-АстраЗенека. https://www.firstpost.com/health/russia-approves-its-first-coronavirus-vaccine-before-even-completing-its-clinical-trials-8698481.html

[16] Свети Теофан Затворник, Беседа на дан ступања на престо његовог величанства господара императора Александра Николајевича

[17] Свети Игњатије Богоносац, Посланица Ефесцима, Migne's Patrologia Graeca 005

 

Нема коментара: