четвртак, 3. децембар 2015.

ОСВРТ НА ИНЦИДЕНТ САВРЕМЕНОГ БОГОБОРСТВА


Званични сајт СПЦ јуче (2. децембра) објавио је следеће обавештење:
Свети Архијерејски Синод упућује најоштирији протест Скупштини Републике Србије поводом вести агенције Бета да се у највишем представничком телу наше државе налази тоалет-папир на коме је нацртан Христов крст. Од руководећих личности Народе скупштине, као и од надлежних државних органа, Свети Архијерејски Синод очекује да пронађу и јавности саопште име и презиме починиоца овог богохулног недела које на најгрубљи могући начин вређа не само хришћане - православне, католике  и протестанте - него и сваког верника, па и сваког човека здраве памети.

Наиме, Чанкови лигаши поставили су ролне тоалет-папира са знаком патриотске организације "Образ" (на коме је Христов монограм) у нужнике Народне скупштине.

Вест која се појавила у средствима јавног (дез)информисања изгледала је неверевотна, више је личила на неку неозбиљну шалу и фотомонтажу. Ипак, успоставило се да су Чанкови либерални фашисти (Черчил је својевремено изјавио да ће фашисти будућности бити антифашисти) из LSV заиста ставили тоалет-папире са Образовим знаком, тј. "Хи Ро" Христовим монограмом у нужнике скупштине као освету патриосткој организацији Образу за приређене демонстрације у Новом Саду када су образовци испред просторија LSV брисали ноге о заставу ове либерално - фашистичке странке. "Анонимни" чанколигаш не крије своју умешаност у кривично дело распиривања националне и верске мржње: "То је спонтана реакција грађана и народних посланика на рушилачки поход Образа протеклог викенда у Новом Саду. То је један санитарни пробој медијске блокаде".

И поред страхоте овог бласфемичног чина реакција Синода СПЦ је помало изненађујућа, нарочито када нам је свима познато да Синод СПЦ ћути већ деценијама уназад и много се не узнемирава ни за много гора и страшнија богохуљења (посредна и непосредна) од стране безбожних секуларизованих власти и друштва. 
Ђакон СПЦ Ненад Илић шокирано констатује: "Мени је ово заиста превршило меру. Ово је спрдња и брука. Не желим да се мој Свети Синод бави тоалет папиром док возови смрада (да не кажем нешто друго) пролазе и пустоше ову земљу и сатиру овај народ, а ми као Црква само мудро ћутимо". 
Шта год да је посреди за ово кривично дело неће нико одговарати. У Србији је одавно отворена сезона лова на све што је српско и православно. Да је којим случајем на тоалет папиру била изображена давидова звезда све би се ово брзином светлости дигло на највиши могући ниво (можда и међународни) са све до зуба наоуружаним антитерористичким јединицама, као терористички акт верске мржње, антисемитизма, фашизма, ниподаштавања холокауста итд итд... 
Наравно, одмах се огласио српски Charlie Hebdo - интернет портал „E-novine избљувавајући „сатирични“ отров манијакалне мржње према свему хришћанском и српском: Bogohulni guzobris uskupštinskom zdanju (Кликни за везу).

Када ће се поседнути слободоумни либералани фашиста Петар Луковић уредник E-novina наћи на осуђеничкој клупи (или вишегодишњој робији) због несакривеног и константног распиривања верске и националне мржње и нетрпељивости?
Зар је фамозни члан 317 Кривичног законика републике Србије у Србији резервисан само за хришћане и родољубе којима се он најчешће злонамерно „качи“ без икаквог стварног разлога?
Када ће Чанак, Луковић и њима слични либерални фашисти који не престају са распиривањем националне (према србима) и верске (према православним хришћанима) мржње кривично одговарати за члан 317?
У либерално демократској републици Србији то сигурно нећемо дочекати. 

Можда једног дана спадне безбожни јарам демократско - либералног ропства, па се такви изопаченици нађу иза решетака или на принудном друштвено корисном раду. До тада нека свети владика Николај одговори на ово питање:
Нека праведник чини правду, а освету нека остави Богу. Јавиће се Бог, али неће одмах. Најпре ће кушати стрпљење страдалника и даће времена тиранину да срче сласти из чиније неправде своје. A y часу последњем, кад праведник предаје душу своју Богу и кад неправедник ликује као победилац, одједном јавља се Осветник правде. И улоге се мењају: што је горе пада доле а што је доле диже се горе. Праведник се диже као победилац са заставом Бога осветника, а неправедник остаје постиђен и ударен.

Deo vindice!

3 коментара:

serbiantrueorthodox је рекао...

"Православни хришћани: Устајте сви против власти црвеног антихриста! Не слушајте ничије позиве на помирење са њима, ма од кога ти позиви долазили. Нема мира између Христа и сатане. Влашћу која ми је дата од Бога ослобађам све верујуће од заклетве коју су дали самозваној влади, јер хришћани нису поданици сатане. Влашћу која ми је дата од Бога благосиљам свако оружије које се диже против црвене сатанске власти и отпуштам грехе свима који су у редовима устаника, или као усамљени осветници, положили главу за Христову и Руску ствар".

Митрополит Антоније 1930. (почива на Новом гробљу у Београду)

Unknown је рекао...

Да Воскресне Бог и расточисја врази јего...Настављамо дело светог владике Николаја и свих светих предака,да осветлимо образ Христов и образ нашег рода који је својом крвљу запечатио љубав према Христу и благословеном отачаству Српском.

Kiwi је рекао...

Pomaže Bog !
Trebalo bi se i malo dublje zamisliti pa postaviti pitanje ko, gdje i u kojoj fabrici je napravio ovaj papir , jer ovakvo nedjelo nije mogao samo jedan bolestan um napraviti, prije će biti da je čitava kriminalna antihrišćanska organizacija u pitanju, ovakvo što se ne radi samostalno i kod kuće nego je potrebna industrijska proizvodnja sa većim brojem učesnika.