понедељак, 16. јун 2014.

Помоћ у млеку коју је сакупила хуманитарна акција покренута од стране Српске ИПЦ предата најугроженијима у Обреновцу


Хуманитарна акцији коју је покренула Српска ИПЦ крајем маја ове године за помоћ жртвама катаклизмичне поплаве у Србији, после првих уплата из иностранства реализовала је хуманитарну посету најугроженијима у Обреновцу, тачније сабирним центрима где су смештене најугроженије жртве поплава. Игуманија Ефросинија Николић и утешитељевски свештеник отац Јован Ристић после распитивања шта је тренутно најнеопходније пострадалима, на лице месте однели су помоћ у виду дуготрајних паковања млека.
Купљено је 300 литара млека, а млекара у којој је млеко купљено донирала је још 100 литара млека.
Уз дељење млека, хуманитарна акција била је пропраћена утешним разговорима са пострадалима, а мати игуманија је обишла све просторије у којима су смештене стотине жртава поплаве. Целе породице са децом и старији људи остали су без игде ичега. Сви они живе у веома тешким условима добијајући већ недељама свакодневно само конзерве и хлеб.
Тим људима је потребна помоћ!
И даље апелујемо на све вас који сте у могућности да помогнете. Овим несрећницима је неопходна помоћ у виду основних дуготрајних намирница, воћа као и хемијско - хигијенских средстава. Нашим верницима поручујемо: помозите макар у виду једног „шопинга“ у супер маркету или доношењем квалитетније половне одеће, обуће, ћебади, (летње) постељине из ваших домова. Помоћ можете донети у манастир "Утешитељево" одакле ће све бити однешено и предато на руке жртвама поплаве.
Господ да вас блогослови и укрепи на свако добро дело, јер ако напојите неког од ових страдалника само чашом студене воде, у име Христово, неће вам пропасти плата небеска (Мт. 10:42).



Нема коментара: