петак, 25. април 2014.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ПРЕОСВЕЋЕНОГ ЕПИСКОПА АКАКИЈА У БЕОГРАДУ


Под слоганом "ПРОТИВ ИЗДАЈЕ ПРАВОСЛАВЉА" на четвртак Светле седмице 24. априла по грађанском календару, у Београду, одржано је предавање преосвећеног владике Акакија на тему: Шта је истинско, а шта лажно правослаље?
Предавање је започето васкршњим тропарем и уводом господина Дејана Радоњића који је аудиторијуму кратком биографијом представио предавача преосвећеног епископа Акакија Утешитељевског. Пред пуном „Плавом салом“ Академије 28 (Немањина 28) преосвећени владика је у трајању од сат и по времена објаснио феномен великог отпадништва 20. века које је поделило православље на Истинско и Официјелно.


Владика је посебно обрадио процес пада јерархије Београдске патријаршије, уз то коментаришући појаве јаловог отпора унутар саме екуменистичке СПЦ. Ту обимну тематику поделио је на пет засебних целина:
  1. 20. век – доба револуције и великог отпадништва (Сергијанизам, новокалендарски раскол и свејерес екуменизма)
  2. Подела на Истинско и Официјелно православље. Пад званичних јерархија две најутицајније патријаршије Руске и Цариградске. Настанак Руске Катакомбне и Руске Заграничне Цркве као и Грчке старокалендарске Цркве.
  3. Српска Православна Црква – пад јерархије, борци изнутра и владика Артемије
  4. Шта чинити? – Прекидање духовног општења са јеретичком јерархијом и присаједињење канонском истински православном епископату.
  5. Српска Истински Православна Црква није никаква нова црквена структура на тлу Србије него по исповедању и чувању правоверја само наставља живот Српске Светосавске Цркве. Српска ИПЦ не води прејемство од Германове комунистичко – екуменистичке пале јерархије него од Руске Заграничне и Руске катакомбне Цркве.

По предавању које је пропраћено великим интересовањем присутног аудиторијума постављана су и питања на која је преосвећени владика одговарао. По завршетку питања и одговора и отпеване молитве: „Ангел Вопијаше“ наставили су се необавезни разговори и свима присутнима подељена је литература на тематику предавања. 

Рекламни плакат за предавање владике Акакија
    

Нема коментара: