четвртак, 20. децембар 2012.

Изложба: Руска Црква и Совјетска власт

Катакомбни прибор за служење свете литургије и катакомбни мини иконостас нацртан графитном оловком
Блог СрбинИП објављује ексклузивне фотографије са изложбе „Руска Црква и Совјетска власт“ одржане у Москви током новембра и децембра месеца 2012. године у Централном государственом музеју савремене историје Русије (бивши Музеј револуције). Изложба сликовито приказује богоборну природу Совјетске власти. Поред агресивне антирелигиозне пропаганде ту су и сведочанства о најмасовнијим крвавим прогонима Руске Православне Цркве у периоду од Октобарске револуције до Другог светског рата. Ту су сведочанства о рушењу и скрнављењу безбројних православних храмова и манастира, одузимању црквене имовине, подвргавању свенародном јавном изругивању и уништавању већине светих моштију и другим незамисливим страхотама.

Оригинални рукописи двојице великих исповедника Истинског Православља: Серафима Угљическог и Јосифа Петроградског
Минијатурна света Плаштаница коју је својеручно, ради катакомбних богослужења направио свети Јосиф Петроградски
Катакомбни антимис освећен свештеномучеником Лаврентијем Белахњинским
Катакомбни богослужбени предмети.
Горе: две округле жице представљају круне за венчање
Омофор и епитрахиљ истински-православног свештеномученика Серафима Звездинског
Изложба сведочи о херојском супротстављању Цркве богоборној власти, о њеном непристајању на компромисе и сарадњу са бољшевицима, као и о исповедничком подвигу силаска у катакомбе главних актера овог херојског отпора, многих свештеномученика и исповедника Руске Катакомбне Цркве који су били прогоњени, мучени и убијани само због једне кривице – припадности тзв. контрареволуционарној организацији „Истински Православна Црква“: св. Јосиф Петроградски, Серафим Звездински као и многи други.
На овој изложби могли су се видети лични предмети како самих свештеномученика тако и њихових гонитеља-џелата. Поред богослужбених предмета, ту су и рукописи, оригинални документи, униформе, оружије плакати...
Нажалост, пошто је изложбу организовала Московска Патријаршија, са истинским исповедницима и свештеномученицима помешани су и страдалници из редова сергијанаца – нарочито они који су прелешћени Стаљиновом послератном обманом обнове патријаршије признали лжепатријарха Сергија и пошли на компромисе и сарадњу са богоборном, милитантном антихришћанском влашћу, као што су епископи Атанасије Сахаров и Лука Војно-Јасеницки.

Уз то, закључак изложбе је тај да је на крају, после свега, Руска Црква у виду Московске Патријаршије преодолела свим искушењима страдања и прогона од стране богоборне власти и да је кроз канонизацију св. Царске породице и св. новомученика и исповедника руских уз коначно сједињење са Руском Заграничном Црквом извојевала слободу и победу. Ко добро не познаје историју Руске Цркве ХХ века и њену поделу на истинску катакомбну и лажну сергијанску цркву у овакав „хепи енд“ може и да поверује, али истина је далеко од ове срамотне сергијанске подвале.
У сваком случају, изложба је драгоцена јер кроз оригиналне предмете веома упечатљиво показује страхоту прогона и у условима прогона живот Руске Цркве сатеране у благодатне услове катакомбног битисиња.

Чланска карта совјетске организације Савеза борбених безбожника (С.В.Б.)

Пропагандни летак С.В.Б.-а


Примерак шоље, направљен од светог Путира, коју су поносно користили чланови С.В.Б. 

Совјетске масовно распрострањиване публикације

Совјетске новине "Безбожник"

Совјетски месечни магазин "Борбени атеизам"

Божићни совјетски плакат: Уместо Божића организовани дан рада!

Илустрације које су пратиле изложбу: гонитељи, затвори...
Пиштољ Јуровског - један од пиштоља којим је убијена Царска породица Романових
Јуровски је овај пиштољ као велику Совјетску светињу свечано предао у музеј Револуције на десетогодишњицу Октобарске револуције

Изложбу посетио и фотографијама овековечио његово преосвештенство Владика Акакије коме захваљујемо на приложеним фотографијама и драгоценим појашњењима.

21 коментар:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

Благодарим владики и редакцији на овом посту!

Анониман је рекао...

Заиста преко потребна изложба. Мада нажалост има својих пропуста, које сте и сами изнели. Посећивање Вашег блога заиста отвара очи. Мене интересује оно што сте написали о митрополиту Луки Војнојсеницком. У званичној цркви се он веома поштује и чак се сматра за светитеља и људи му се моле. Међу припадницима следбеника Јована Зизјуласа се митр. Лука представља као еволуциониста. Нађох на сведочанства да су руски новомученици и због антиеволуционизма затварани. Па Вас молим да ми одговорите на питање какав је став Истински православних о митр. Луки.

Анониман је рекао...

Руска Катакомбна Црква која није хтела да сарађује са безбожном совјетском влашћу за разлику од Московске Птријаршије, увек је била лојална своме Господару православном монарху . Данас признавати МП значи хулити на исповеднички подвиг руских новомученика катакомбне Цркве.

serbiantrueorthodox је рекао...

ОДГОВОР РЕДАКЦИЈЕ

Архиепископ Лука је био сергијанац. Иако је до рата страдао у Стаљиновим логорима смрти он је себе сврставао у епископат лојалан митрополиту Сергију – зачетнику злославне издаје слободе Цркве богоборцима тзв. сергијанизма. За време Другог светског рата је најтесније сарађивао са злочиначком богоборном Црвеном армијом при војној болници Стаљинових красноармејаца. После рата архиепископ Лука је био награђен Стаљиновом медаљом „За херојски труд у Великом Отаџбинском рату". Овде треба напоменути да су сви Истински Православни Хришћани, тј. катакомбници на целој територији Совјетског Савеза били изразито против служења у Црвеној армији као и било какве сарадње са њом. То је било толико изражено да су Руски истински православци као и све истинске патриоте дочекивали немце као ослободиоце (немци су на свим заузетим територијама пуштали политичке и верске затворенике и давали потпуну слободу Цркви, отварајући јој замандаљене и у биоскопе и клубове претворене храмове), а многи од верних чеда свете Руске Цркве и отаџбине улазили су масовно у редове немачке војске како би се помоћу ње борили против богоборне владавине црвеног терора. У време другог совјетског лжепатријарха Алексија Првог, наследника злославног Сергија, 1946.г. епископ Лука је био постављен на дужност званичног архиепископа Симтеропољског и Кримског сергијанске Московске Патријаршије коју је ради обмане верних људи и наставка борбе против Цркве Христове основао сам Стаљин.
1961. године архиепископ Лука је умро као заслужни сергијански архијереј и Совјетски грађанин. Одлуком Архијерејског Сабора сергијанске и екуменистичке Московске патријаршије 2000.г. Лука је прибројан лику псеудо светих сергијанаца.

(наставак следи...)

serbiantrueorthodox је рекао...

НАСТАВАК

Истински Православни Хришћани (ИПХ) не признају сергијанску Московску патријаршију као истинску Руску Православну Цркву. Канонска, тј. истинска Руска Православна Црква је или сишла у катакомбе или је емигрирала ван богоборног Совјетског савеза. Она се састоји из два дела: Руске Истински Православне (катакомбне) Цркве у Русији и Руске Заграничне Цркве у дијаспори. Истински свештеномученици, новомученици и исповедници Руске Цркве су само они који су или пострадали до појаве митрополита Сергија као епископа који је пошао на компромис са богоборном влашћу правећи тако од Цркве послушно оруђе у рукама богобораца у борби против Истинске Православне Цркве и уопште истине Христове, или нису прихватили политику митрополита Сергија, тј. његову декларацију који се неканонски самопрогласио замеником св. патријарха Тихона и уз помоћ богобораца основао Совјетску псеудо цркву. Богоборне власти су почеле да нарочито дивље прогоне оне који нису хтели да признају Сергија као представника њихове цркве која је служила не Богу, него њиховим безбожним и богоборним циљевима. Има безброј примера када је смртна пресуда зависила од тога да ли неко признаје Сергија или не. Негативан одговор, тј. непризнавање значило је мученичку смрт, а признавање је значило слободу и легално служење у Совјетској црвеној цркви која је Стаљина, комунизам и борбу против монархиста и контрареволционара издизала изнад хваљења самог Бога.

Сергијанској Московској патријаршији је у другој половини двадесетог века придодата и јерес екуменизма тако да је савремена Московска патријаршија не само сергијанска него и екуменистичка. Ипак, највећа превара десила се 2000 године током театралне представе канонизације светих новомученика Руских на челу са Царском породицом, када су заједно са сарадницима цареубица и џелата истинских мученика и исповедника, канонизовани, о ироније, и исповедници Истински Православне Цркве који су по цену смрти и до саме ученичке кончине разобличавали грех отпадништва несрећног митрополита Сергија никако не улазећи у црквено општење са њим или са онима који опште са њим. Том канонизацијом која меша светлост са тамом истински новомученици су извргнути руглу и обешћашћењу. Истинску канонизацију светих новомученика Руских на челу са Царском породицом својевремено је урадила Руска Загранична Црква под председавањем светог Филарета Вознесењског, а недавно је допунила листу новомученика својом канонизацијом и Руска Истински Православна Црква под председавањем Архиепископа Тихона. Свети новомученици и исповедници Руски молите Бога за нас!

Редакција блога СрбинИП

Анониман је рекао...

Захваљујем редакцији на одговору. Он се потпуно подудара са оним што нађох на интернету о митр. Луки од чега ми се дигла коса на глави. Заиста је страшно какве подвале гутају верници СПЦ где им се за светитеље представљају људи који су били су служили лажи а не Истини.

Анониман је рекао...

"Руски истински православци као и све истинске патриоте дочекивали немце као ослободиоце (немци су на свим заузетим територијама пуштали политичке и верске затворенике и давали потпуну слободу Цркви, отварајући јој замандаљене и у биоскопе и клубове претворене храмове), а многи од верних чеда свете Руске Цркве и отаџбине улазили су масовно у редове немачке војске како би се помоћу ње борили против богоборне владавине црвеног терора."
Свакакве глупости човек овде може да прочита али ово је врхунац!
Да ли сте у скорије време посетили психијатра,пошто вас духовници не занимају,а искрено и ко би вас ту посаветовао!
Није ми јасно против кога се Руска Царска армија борила у првом светском рату,па ваљда су то исти окупатори против којих се Руски народ борио и у другом великом рату.Да ли ви вама долази до мозга да сте директно пљунули на све жртве нацистичке немачке у Русији?
Говорити о једном светитељу на тај начин,вама је потребна духовна помоћ и то што пре!


Одговор је вероватно не

serbiantrueorthodox је рекао...

Благочестива и христољубива Руска Царска армија из Првог светског рата нема никакве везе са бесноватом крвожедном хордом, богоборном злочиначком Совјетском Црвеном армијом.
Окупатор јесте исти али је у овом историјском тренутку Другог светског рата много веће зло и опасност био онај УНУТРАШЊИ ОКУПАТОР који је завио свету Русију у адски црни очај.
Овакви маневри у савезништву са разним некада чак и непријатељским војскама због виших интереса одбране отаџбине или опстанка нације нису новина у историји ратова. Сетимо се само наших светих краљева са ким су све били војни савезници у разним историјским околностима.
Нешто слично се дешавало и код нас у Србији за време Другог светског рата где су искрене патриоте, које нису били марионетска оруђа англо-американаца и црвене Москве, отпор против окупатора сматрали узалудним, бесмисленим и крајње штетним по Српски народ, а истребљење комунистичких белосветских банди као приоритет број један и то уз помоћ самог окупатора. То су били српски великани Недић, Љотић, Ђуришић, Ђујић, Јевђевић, а и Дража је на крају схватио, али је већ било прекасно, ко су "савезници" и колико је зла нанела српском народу политика отпора против окупатора и уопште не прихватање пакта са Немачком. Последице овог безумља и трагедије осећаће се у српском народу још много генерација, а Србија ће се после комунистичке владавине још дуго времена опорављати и то под условом да се са комунунистичком прошлошћу потпуно раскрсти и да се револуционарни комунистичко - партизански покрет назове својим правим именом који нема везе са ослободилачким и народним.
Не може борба једног зла против другог зла оправдати оно прво зло, тј. не могу Стаљин, Совјетски Савез и Црвена Армија постати позитивци зато што су се борили против од комунизма ништа мањег зла нацизма. Револуција и каснија владавина црвеног терора на територији бивше Руске империје далеко премашује стравичан број од 100 милиона невиних жртава. А где је још морално уништење целих народа, а прогон Цркве, по бруталности можда и већи од Диоклецијанових и Неронових прогона хришћана из првих векова хришћанства да и не помињемо.
Жеља сваког частног и поштеног човека да се Русија уз помоћ немаца ослободи од ове за њу, у њеној многострадалној историји, сигурно највеће пошасти - револуције, комунизма и милитантног атеизма није никакво зло него једина реална опција избављења, једини трачак наде у густој тами адских мука...

serbiantrueorthodox је рекао...

Треба знати да су се све Српске националне и антикомунистичке снаге на крају у Словенији помириле и сјединиле под брижним оком светог владике Николаја. Сам свети Николај је саветовао Дражу да се помири са Љотићем, да напусти Србију и престане да напада немце (сто срба за једног немца) него да пређе у Босну и тамо уништи заостале комунисте и да стане у одбрану Српског народа од усташког покоља, и да у Словенији заједно организују антикомунистички фронт. Тај предлог се остварио али прекасно. Њима се у Словенији требала придружити и Руска Ослободилачка Армија под командом генерала Власова, а која је бројала неких пола милиона прекаљених бораца који су се борили на страни немаца против бољшевика. То велико сједињење националних снага и план да се Словенија прогласи слободном територијом Краљевине Југославије савезници су осујетили и на превару разоружане Власовце предали Стаљину, а Српске националне борце Титу. То су биле нечувене по зверству кланице. Поред партизанских зверстава у Кочевју (Словенија) ту је и Линц у Аустрији где су енглеске окупационе власти предале Стаљину у сигурну смрт неколико десетина хиљада козака који су се борили на страни Немачке против Стаљина. Тако је Тито уз помоћ савезника потпуно освојио власт у Југославији физички елиминисавши готове све патриоте, монархисте антикомунисте.

Анониман је рекао...

Мислим да би психијатар требао у СПЦ. Баш због таквих "светитеља" какв је Лука Војнојасеницки у СЦП имамо став да се производи са млеком могу јести у посту. Иде се на дозвољавање свега што причињава задовољство. И свештенство и народ су потпуно духовно слепи. Све могуће јереси су проглашене за учење Православне Цркве. А о унији са Римокатолицима да не говоримо. Ово је само врх леденог брега.

Анониман је рекао...

Коначно да неко скупи храбрости и каже истину у очи бољшевицима и њиховим сергијанским слугама! Свака част!

Анониман је рекао...

Da, da... Potrebna je silna hrabrost da se anonimno kažu argumenti. Hahahahahhahahahaha.
Uzgred ako je svetitelj Luka jeretik, kako se onda dešavaju čudo od njegovih blagouhanih moštiju?

Анониман је рекао...

Димитрије Мита Љотић,Милан Недић,ђенерал Дража,војвода Павле Ђуришић!
По вашој логици и они су били у заблуди јер су били верници СПЦ или можда ће те и ту неку глупост извалити.Шта рећи о мученицима који су дали живот за Христа Митрополита Петра,Доситеја у новије време мученици са КиМ О.Харитон И Стефан за којег се још не зна где су му часне мошти.И ви себе називате Србима!
Свети Владика Николај,па зар није он имао предивне говоре у протестантским катедралама у којима је упуђивао молбе за помоћ Србији и њеном народу,за неке од вас и он је под знаком питања као светитељ,за Св.Јустина једну од најсветлијих звеѕда овог рода,да тако пљујете по њему јадни сте ада то и не схватате.
Сви ови угодници Божији су били верна чеда СПЦ и борци за Православље.
СПЦ није савршена и пуна је оних који желе да је униште како споља тако и изнутра,е зато ми верници ту наступамо и никада нећемо дозволити,са вером у Христа,да нам екуменисти,паписти,комунисти и новотарци преузму нашу мајку Цркву!
такође уз помоћ Божију никада нећемо напустити СПЦ као кукавице и истима препустити нашу мајку.

Анониман је рекао...

Где су докази да је мтр. Лука светитељ. Те приче о благоуханости моштију падају у воду ако је његово учење неправославно. Имамо нетрулежне будисте па опет нису светитељи. Сличне приче круже и о Порфирију Кавсокаливиту. Као он је рекао да је дрво у његовом дворишту старо 15.000 година и то мореднисте одмах наводи на закључак да је еволуција истина (јер он је наводно светитељ), а притом одбацују сведочанство Светог Писма. Исто је и са митр. Луком-баш је еволуција у питању. Када размишљамо о оваквим људима и њима приписаним чудима сетимо се речи Св. ап. Павла:"Али ако вам и ми или анђео с неба проповеда јеванђеље другачије него што вам проповедасмо, анатема да буде." (Гал. 1, 8). Чак и ако би се појавио неко ко би се представљао као Христос и притом чинио чуда, а говорио другачије него што су јеванђелисти записали тај је антихрист.

serbiantrueorthodox је рекао...

Анонимус: "Димитрије Мита Љотић,Милан Недић,ђенерал Дража,војвода Павле Ђуришић!
По вашој логици и они су били у заблуди јер су били верници СПЦ..."

Ови див-јунаци као и свештеномученици Петар и Доситеј живели су пре пада јерархије СПЦ у сергијанизам (тј. германизам) и свејерес екуменизма зато су они наши СИПЦ див-јунаци и светитељи, а не ваши екуменистички и сергијански СПц јер какве везе имају јунаци и светитељи са комунистичким Титовим патријарсима и епископима којима није био довољан богомрски сергијанизам него су се погрузили и у јерес екуменизма запечативши тако свој отпаднички статус. Зар можете замислити Недића, Љотића, патријарха-мученика Варнаву и светог владику Николаја да се клањају Титу и да пале жидовску менору у синагоги као што то редовно раде ваши СПЦ јерарси?

Анониман је рекао...

О. Јустина, Св. Владику Николаја и Св. Филарета можемо сматрати савременим теоретичарима истинског Православља. Утемељивачима курса по коме данас живи ИПЦ. То ко је од њихи, зашто и колико сам кренуо тим путем ми не расуђујемо јер је у питању сасвим други историски моменат.

Анониман је рекао...

MI SMO KUPILI REVOLUCIJU
U ARHIVU kneza Pavla nalaze se mnoga pisma ser Sesila Perota, vaspitača kralja Petra Drugog, koji 12. januara 1977. godine održao predavanje na temu: "Zalazak jedne dinastije" (Karađorđevića). Ser Perot je kazao:
„Krajem marta 1941. navratio sam do mog starog univerziteta u Kembridžu. Tu u društvu mojih ranijih profesora i kolega, poveo se razgovor o državnom udaru u Beogradu. Nekoliko od prisutnih nastavnika izjavilo je: "Nisu Jugosloveni izvršili puč, nego mi". Upitao sam ko su "mi"? Odgovor je glasio: "Mi, SOE, ili britanska tajna služba pod upravom ministarstva za psihološko ratovanje.
Kralj Petar uopšte nije imao nikakvog učešća u puču, niti je bio konsultovan. Proklamacija koju je navodno čitao kralj na radiju, potpuno je lažna. Kralj istu nije video, niti potpisao, niti odobrio. Proklamaciju je pročitao jedan oficir imitirajući kraljev glas..."
Ovu tezu kasnije je potvrdio i pukovnik Donovan, specijalni izaslanik predsednika SAD i boravio je u Beogradu uoči puča. On je izjavio: "Srbi se ne mogu pozivati na 27. mart 1941, jer smo mi tu revoluciju kupili..."
Knez Pavle je bio upoznat sa ovim aktivnostima britanske obaveštajne službe u Jugoslaviji. Ministru spoljnih poslova Halifaksu je poručio da se sve te akcije za njega "krajnje neodgovorne".
Početkom 1940. godine, britanski obaveštajci su, i pored svega, u Beogradu osnovali telegrafsku agenciju "Britanova", čiji je zadatak bio da širi dobro raspoloženje prema Britaniji i njenim saveznicima.
Agenti sekcije D isplaćivali su pojedine novinske izdavače. Tako je beogradski večernji list "Pravda" dobijao 150.000 dinara. Od sredine 1940. godine, britanski agenti su Zemljoradničkoj stranci isplaćivali 5.000 funti sterlinga mesečno. Samostalnoj demokratskoj stranci Svetozara Pribićevića, takođe, isplaćivane su značajne sume, a član ove stranke Srđan Budisavljević je bio član vlade.
Britanski novac je davan i raznim patriotskim udruženjima u Beogradu, na primer, Udruženju starih ratnika. Seljačka stranka Dragoljuba Jovanovića takođe je bila na platnom spisku, a dva engleska izvora spominju da su funte na računu Srpskog kulturnog kluba Slobodana Jovanovića i Dragiše Vasića.

Анониман је рекао...

Анонимни брат је написао ,,СПЦ није савршена и пуна је оних који желе да је униште како споља тако и изнутра,е зато ми верници ту наступамо и никада нећемо дозволити,са вером у Христа,да нам екуменисти,паписти,комунисти и новотарци преузму нашу мајку Цркву! такође уз помоћ Божију никада нећемо напустити СПЦ као кукавице и истима препустити нашу мајку.,,
Шта рећи за овакав начин размишљања , а да те не увредим. Ти посматраш Цркву као институцију а не као стуб и тврђаву истине у
којој се чува истинска благодат Божија, православна вера. Ти кажеш СПЦ није савршена а ја ти кажем СПЦ нечува догмате вере православне и то пре свега догму о Једној Светој Саборној и Апостолској Цркви и зато СПЦ више није СПЦ ,него једна велика лаж и обмана то је СВЕЈЕРЕС .

Анониман је рекао...

Немогу да неспоменем оца Братислава Кршића из Сан Дјега парохије св.Георгија СПЦ,који је јуче због десетину породица Румуна и Бугара који живе тамо а немају своје Цркве јуче славио Божић по григоријанском календару како је објављено данас на сајту ,,Борба за веру,,. У Цркви св.Георгија 25 децембра по јулијанском календару прославиће се Божић за србе из Сан Дјега. Заиста је доследан ученик патријарха Павла који је 25 дец . по григоријанском кал 2001 год у Атини славио рождество Христово, и потом се вратио у Србију да прослави Божић по старом кал. Исто тако треба знати да су сви епископи СПЦ који су студирали у Грчкој као студенти теологије славили Божић по новом календару, зашто одједном толики напади на оца Братислава који је један искрени свештеник ко има право да му било шта каже када он следи примере својих архијереја. Нису ли Румунска и Бугарска Црква сестре цркве са СПЦ и заједно не сачињавају једну Свету Саборну и Апостолску Цркву , зашто је онда о Браца погрешио ? Његова грешка је у томе што је он свештеник СПЦ , Екуменске ,Новокалендарске , сергијанске , новаторске Црква .

Анониман је рекао...

"Руски истински православци као и све истинске патриоте дочекивали немце као ослободиоце (немци су на свим заузетим територијама пуштали политичке и верске затворенике и давали потпуну слободу Цркви, отварајући јој замандаљене и у биоскопе и клубове претворене храмове), а многи од верних чеда свете Руске Цркве и отаџбине улазили су масовно у редове немачке војске како би се помоћу ње борили против богоборне владавине црвеног терора."

Можда сам до сада и имао неке симпатије за вашу верску организацију али ако је ово ваш званичан ста онда је то страшно. Много већи број Руса је погинуо од стране Хитлера за 4 године него у СССР за 70 година. Не заборавимо да су главни савезник Немцима на овом простору биле усташе, као и да су Немци од 1941 до 1945 године Србију свели на простор мањи од оног пре Балканских ратова. Не може се против једног зла (комунизма) борити другим злом (нацизмом). Да су нацисти победили комунисте ми данас као народ не би ни постојали. Када ми је један пријатељ из САД говори да поједине расколничке групе настале из РЗПЦ на иконама осликавају Хитлера као светитеља (јер је био антикомуниста) ја сам мислио да претерује и да је у питању пропаганда. На жалост након ових ставова више нисам сигуран.

serbiantrueorthodox је рекао...

"Много већи број Руса је погинуо од стране Хитлера за 4 године него у СССР за 70 година."
Зар ће Совјети и њихови савезници објавити сву истину о нечувеним милионским злочинима у СССР? Стаљинове репресије над Руским народом нису јењавале ни током рата, а да не говоримо колико је било ликвидирано и послато у концентарционе логоре самих црвеноармејаца...? Нико не спори да је напад Хитлера на СССР проузроковао многе жртве које се неправедно истичу и преузносе наспрам жртава октобарске револуције и црвеног терора.

"Не заборавимо да су главни савезник Немцима на овом простору биле усташе, као и да су Немци од 1941 до 1945 године Србију свели на простор мањи од оног пре Балканских ратова. Не може се против једног зла (комунизма) борити другим злом (нацизмом). Да су нацисти победили комунисте ми данас као народ не би ни постојали."
Понављамо, нико од Српских или Руских патриота који су у нужди стали на страну немаца у борби против комуниста није био нациста нити симпатизер нацизма. Једноставно другог избора није било јер су Енглеска и Америка стале на страну комунизма ушавши у савезништво са највећим крволоком човечанства Стаљином. Сетимо се само наше српске трагедије када су "савезници" стали на страну Тита и на силу, помоћу крвавог васкршњег бомбардовања, Србији натурили комунизам.
"Када ми је један пријатељ из САД говори да поједине расколничке групе настале из РЗПЦ на иконама осликавају Хитлера као светитеља (јер је био антикомуниста) ја сам мислио да претерује и да је у питању пропаганда. На жалост након ових ставова више нисам сигуран."

Нико од Истински Православних не велича Хитлера у никаковвом смислу, а камо ли да га поштују ка свеца. Богохулство! Постоји један самозвани "катакомбни" "епископ" (највероватније КГБ агент) Амвросије Сиверс који преко свога сајта пропагира такве идеје. Он је очити провокатор који са таквим ставовима наменски руши углед истински православних катакомбника.
Наш српски кнез Павле Карађорђевић није био нациста нити симпатизер нацизма када је потписао да Краљевина Југославија уђе у Тројни пакт. Напротив, он је био веома мудар човек који је хтео најбоље својој земљи и своме народу. Да енглеске тајне службе нису организовале пуч не би било ни НДХ ни Хортијеве Војводине ни Бугара ни Италијана ни Албанаца... Историја би била другачија. Кнез Павле је недавно рехабилитован, а његову државничку мудрост и заслуге историчари тек треба да оцене.
Историја Другог светског рата не сме да се посматра очима пристрасних историчара победничке стране Енглеске, СССР и Америке јер и сами знамо ко су ти људи тада били исто као што знамо ко су ти људи и данас.