петак, 24. децембар 2010.

ХАНУКЕ: Анти - Божић (English version available)


            Последња епизода, у срамној екуменистичкој каријери Српске патријаршије, је узимање учешћа патријарха Иринеја у прослави Хануке у београдској синагоги. Овакви отпадниички поступци догађају се тако често да су сви већ навикли на њих: Одговор простих чланова званичне цркве на ово је: „Кога је брига?“ Са овим кобним „Кога је брига?“ долази губитак благодати, и као последица тога смрт душе кроз равнодушност према Истини Христовој, која и јесте суштина овог „патријарховогпоступка.


           
            Шта је Хануке, и зашто је то анти - Божић? Овај празник  рабинске религије слави могуће чудо чије се директно помињање најраније може наћи, не као што неки претпостављају у књигама Макавејским, Старог Завета, него у анти - хришћанском Талмуду (Gemara, Tractate Shabbat 21). Према рабинима, када је Јуда Макавејски наредио да се Храм поново освети, после избацивања хеленистичких, селеукидских владара, који су га обесветили, у Храму се нашло уља само за један дан. Ипак, посве чудесно, лампе су гореле осам дана. Одатле облик  Хануке свећњака, меноре, који држи осам лампи са додатном деветом од које се пале остале.
           
            У другој књизи макавејској 1: 18, чудо које је повезано са поновним освећењем Храма, није умножење уља, него чудесно паљење ватре на жртвама које су претходно намерно биле попрскане водом (подсећање на чудо св. Илије на гори Кармил 3. цар 18). Стога, најкарактеристичнији ритуал празника Хануке  ( у коме је патријарх Иринеј узео учешће) није заснован на Старом Завету, него на Талмуду. Учествовањем у овом ритуалу, признаје се ауторитет Талмуда, без обзира да ли је то урађено са свесном намером или не.

            Ово је, очигледно дело апостасије. Чак шта више, отпадништво патријарха Иринеја није усамљен пример. У деценијама после Другог светског Рата, интернационални ционистички лоби, подржаван неисцрпним богатством интернационалних финансија, водио је рат кроз непрестану кампању како би присилио бивше хришћанске нације Европе и Северне Америке да уклоне хришћанске симболе са јавних тргова за време (Католичког) Божића  и замене их са менора свећњаком. Ционисти су искористили Хануке, који је до сада био неважан јеврејски празник који пада мало пре (Католичког) Божића, како би објавили своју надмоћ над бившим хришћанским народима, који су прострти пред ногама све освајајућих интернационалних финансија и медија којима владају Јевреји. Обожавањем талмудског бога кроз ритуал новог „анти - Божића“, патријарх Иринеј је само крај дугачке и шаренолике параде хришћанских грађанских и религиозних лидера који јавно показују своју оданост новим господарима палог хришћанског света.  
  
            Одавно су озбиљни Православни верници требали да препознају  да ови лидери нису више Хришћани ни у каквом смислу те речи.

Јереј Стивен Ален


English version

2 коментара:

Анониман је рекао...

Evo i Patrijarh Srpski Gospodin Irinej koraca stopama Jude Iskariotskog. Ako tako nastavi sigurno ce obezbediti sebi visoko mesto u aleji prokletih.

Анониман је рекао...

‎"NEMOJ POKUSAVATI SVOJOM NEMOCNOM RUKOM DA ZAUSTAVIS OTPADNISTVO KOJE JE BOG DOPUSTIO . OD TEBE JE DOVOLJNO DA SE ODVOJIS !"
Sv. Ignjatije Brjancaninov