петак, 3. децембар 2010.

Манастир Есфигмен и даље чврсто одолева нехумани прогон од стране екумениста




Текст који прати овај YouTube видео:
Најновије вести!
Васељенски патријарх - екумениста Вартоломеј, жели есфигменске монахе што пре да избаци са Свете Горе јер се оштро противе намери да се убрза екуменски дијалог и оствари јединство са Ватиканом. Православни монаси - ревнитељи (зилоти) присиљени су да кријумчаре храну и лекове и да свакодневно пробијају обруч полиције и обалске страже чији је циљ да их присили да напусте манастир Есфигмен. Откако је блокада почела, умрло је 18 монаха, који због такве ситуације и недостатка лекова нису имали адекватну лекарску негу. Све то се пред нашим очима данас, дешава у савременој демократској држави - чланици Европске Уније и то је више него нехумано!
Побољшање односа римокатолика и православаца значи да ће притисак на побуњенике из Есфигмена расти, како би се у манастир довело неко послушније братство.

Амерички грк Џон Ригас оптужује грчку владу:
"Шокантно је да грчка влада, у време финансијске кризе, баца паре грчких пореских обвезника како би финансирала патроле полиције и обалске страже око манастира Есфигмен. Све што монаси желе је да их пусте да се на миру моле Богу."

Ово је прича "BBC News" новинара Малколма Брабанта.
Месеца новембра, године спасења 2010.

Овај видео прилог је за српску јавност преуређен трудом сарадника блога www.serbiantrueorthodox.blogspot.com

5 коментара:

ЈОВАН БАТАЈНИЧКИ је рекао...

На све стране се прогони истина и правда. Свет у свом жалосном стању није способан да препозна добро од зла,последице су због тога несагледиве,јер све се више пред нашим очима открива апокалиптична реалност наших дана.Када би искрено служили Богу можда би то продужило дане Божије милости. Да ли примисмо Љубав истине да би се спасили???

Анониман је рекао...

Шта рећи а да има смисла. Послије овога човјек осјети неки тупи бол у грудима јер ми се некада учини да је моје бреме претешко, а види ово.

Ловћен је рекао...

Ето грчке бајне демократије и слободе коју нам обећавају у Европској утопији где се величају педери и јеретици, муслимани се шире а жидови од горе уживају и трљају руке што им све иде по плану...

Анониман је рекао...

Pre 20-ak dana imali ste 25-hiljadito citanje. Za protekle 3 sedmice vas blog je procitan jos 10.000 puta. To prakticno znaci da imate gotovo 500 citanja dnevno. Nije to malo.

Саша Миленовић је рекао...

Исусе Христе, сине Божији, помилуј нас маловерне.
Колико ли ће се још отпадника оглацити док се јеретици и расколници најзад не покају?