уторак, 28. септембар 2010.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ АРХИЕПИСКОП ГРЧКЕ ИПЦ ХРИЗОСТОМ II

Обавештавамо вас са дубоком жалошћу да се у недељу 19. септембра (по грађанском календару) у миру упокојио у Господу Првојерарх Грчке Истински Православне Цркве Његово Блаженство ХРИЗОСТОМ (Киусис), Архиепископ Атински и целе Јеладе.

Сахрана је одржана у његовом манастиру Панахранду – Мегара и то баш на дан славе манастира – Рођење Пресвете Богородице одмах после празничног јутрења и литургије. Сахрани су присуствовали сви епископи Грчке ИПЦ , мноштво свештеника и велики број монаштва и верног народа. У овом дирљивом и свечаном испраћају приснопамјатног Архиепископа Хризостома узели су учешће и представници Српске ИПЦ – јеромонах Акакије и јереј Стефан Николић као и неколико наших монаха и верника.

За нас Српске Истински Православне Хришћане приснопамјатни Архиепископ Хризостом је веома важна личност јер је он као Првојерарх Грчке ИПЦ са очинском, а уједно и братском љубављу благословио обнову Истинског Православља у Србији.

Ускоро ће на нашем блогу СИП бити објављена биографија приснопамјатног Архиепископа Хризостома као и утисци са сахране уз веома интересантне, боље рећи, чудесне детаље његовог блаженог упокојења.

ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ приснопамјатном Архиепископу Хризостому Првојерарху Грчке Истински Православне Цркве!

Нека његове молитве буду са нама!   


ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САХРАНЕ:


 Погледајте на Стјеничанки чланак у вези са овом темом (КЛИКНИ!)

Нема коментара: