четвртак, 29. април 2010.

ДА СЕ ЗНА!

јеромонах Акакије
БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРПКИЊЕ, НЕ УЗИМАЈТЕ УЧЕШЋЕ У БЕЗБОЖНОМ ПРВОМАЈСКОМ УРАНКУ!

Првомајски уранак је лажни народни обичај подметнут од стране комуниста који се састоји у томе да се 1. маја порани у природу или да се ноћ уочи првог маја проведе у природи поред логорске ватре где се спрема неко јело у котлићу или на роштиљу. На несрећу међу Србима је овај празник веома распрострањен.
Први мај је такође празник и светковина која се слави широм света. У многим земљама, Први мај се поистовећује са Празником рада, који је проистекао из комунистичке традиције радничког покрета. На Првом конгресу комунистичке 2. Интернационале одржаном 1889. одлучено је: "Први мај је заједнички празник свих земаља, на којима радничка класа треба да манифестује јединство својих захтева и своју класну солидарност". У богоборном Совјетском Савезу одлучено је да се православни празници из народа истисну комунистичким анти – празницима. Главни идеолог те идеје био је жидов бољшевик Јемељан Јарославски (право име било му је Минеј Израиљевич Гумељман). Први мај је по њему требао бити замена за највећи хришћански празник Васкрсење Христово. Први мај није само социјалистичко – комунистичко – анархистички и антимонархистички празник већ и празник Новог Светског Поретка који је у корену окултни па чак и сатанистички. Поред званичне приче која се учи у школама да је Првомајски празник рада посвећен сећању на демонстрације Чикашких радника (1. маја 1886.) које су предводили комунистички пролетери, револуционари и анархисти, опште је познато да је на тај исти фамозни датум 1776. године немачки жидов и бивши језуита Adam Weishaupt основао тајно друштво Илумината чији је задатак био и остао да успоставе Нови Светски Поредак што је подразумевало укидање свих Монархија и Религија. Међутим, позадина слављења првог маја има своје корене и у древним паганским празницима природе чије је поштовање преживело до данашњних дана. У Европи се од давнина на тај дан слави Валпургијска ноћ. Према предању (описао га је Гете у првом делу "Фауста"), у тој ноћи сва нечиста сила целог света скупља се у Немачкој, на гори Брокен. Демони стижу на својеврсну смотру, како би се у стројевом кораку поклонили сатани. Валпургијска ноћ увек "пада" 1. маја, односно у ноћи између 30. априла и 1. маја. Уз то, од давних времена на тај дан се славио и пагански празник Белтане у част природе и плодности. 
Новопагани широм света празнују на 1. мај стародревни празник Белтане
Том приликом се пале ватре играју се игре и плеше се у част природе око стуба око кога су свезане траке у боји који симболизује фалус. У тим ритуалним играма помињу се и древна демонска божанства Ваал, Зелени човек, Пан, Зелени Јурај итд. Те ноћи се и оргијало.

Зато,православни Србине и Српкињо први мај треба да нам буде као и сваки обични дан посвећен породици текућим пословима и обавезама – никако дан одмора и излета у природу. Само на такав начин нећемо учествовати у овом безбожном анти – празнику и само на такав начин ћемо показати нашу оданост јединим истинским вредностима вери и отачаству. 

14 коментара:

Unknown је рекао...

Амин

Анониман је рекао...

Ne mogu da verujem sta procitah...strasno...Znaci mi koji svakodnavno idemo u prirodu ,to nikako ne smemo prvog maja,zbog nekih povezanosti sa komunistickom ideologijom i paganizmom!
Ma nemoj..sta mi naprica..pogotovu za paganizam..
A ne smeta vam to sto slavimo badnje vece uz obilje paganskih obicaja? ILi sto slavimo na pr Vidovdan ,bas u slavu Svetovida ,paganskog bozanstva juznih slovena?
Ovo je stvarno van svakog razuma.

nevažeći је рекао...

Наравно, свако ко је истински патриота и православни верник не сме да учествује у оваквим безбожним митинзима.

1. мај је нешто заиста веома гнусно и неије довољно да се само уклонимо од овог грозног паганског Првомајског ритуала, него је потребно и да га на сваки начин опструирамо и разобличимо.

Првомајски уранак привлачи на Српски народ гнев Божији и просто је невероватно да тај комунистички обичај и до данашњег дана има толики одзив у нашем несрећном народу.

Друго, Бадење вече има свој веома побожни смисао као и Видовдан који је у ствари Лазардан, а Први мај...?

Анониман је рекао...

Што се неких елемената паганизма у народним обичајима тиче, рекао бих да: у предхришћанским обичајима и веровањима нашег народа има запањујуће много пра слика хришћанства које као да је пророковано и исчекивано налик Старом завету код јевреја.НПР поштован је храст који се само у једном самогласнику разликује од Христ,паљење ватре је пра слика ватре коју пале пастири на Христовом рођењу ...примера је много.Тако да сматрам да је и то један од разлога због кога је наш народ прихватио хришћанство које је тим, додуше недовољно јасним пра сликама дало нови јасан хришћански смисао у коме их је Црква и прихватила.Тако да ти обичаји више нису пагански него народно хришћански јер носе јасно хришћанску симболику. Са друге стране првомајски обреди су пуни оне луциферијанске симболике и дионизиског разврата од кога хришћани беже.

Анониман је рекао...

"Друго, Бадење вече има свој веома побожни смисао као и Видовдан који је у ствари Лазардан, а Први мај...?"
Da..ima pobozni smisao niko ne spori,ali je pun paganskih obicaja.To i vi znate,da ne obasnjavam kojih i to znate.Vidovdan je Vidovdan i tacka.
Ovaj drugi post anonimnog ne bih komentarisala,jer on sve protumacio onako kako se njemu svidja.Sve religije manje vise imaju nekih slicnih elemenata.To bi svaki iole pismen covek morao da zna.

Анониман је рекао...

"Господе, подизао си пастире свакоме стаду, а пастири су ложили огњеве за своја стада, да се стада не замрзну на врлетном друму историје.Док Свечовек,Син Јединородни, не разбукта огањ велики и не позва сва стада да се греју. (XIV) Сви пророци показивали су пут к Мени. У Мени се завршавају и губе сви прирочки путеви. Од сада сам само Ја пут,и ван мене су беспутице....Сви су се пророци улили у мене и од сада Ја одређујем ток живота. Ко и надаље продужује да иде путевима пророка , тај ће ићи путевима непостојећим, и угруваће се." (LVII) Св.Владика Николај Велимировић "Млитве на језеру". За оне "писмене" који још славе паганског бога Вида, са жељом да што пре постану Хришћани.

Анониман је рекао...

Пагански Вид је пра слика од Господ Свевидећи кога данас хришћани славе и који је са Лазаром склопио Косовски Завет.То је нашем народу са доласком Хрисћанства постало јасно.Паљење бадњака је једна знимљива пра слика Христове жртве.Обичаје који у народу имају паганско магиски смисао Црква никада није прихватила и сматра их сујеверијем.Дакле нејасна пра слика осветљена истином хишћанства постаје јасна и зузима позцију у једном новом,исравном контексту.

Анониман је рекао...

Први мај слави рад али онај који је од мајмуна створио човека,рад којим једино досежемо блаженство могуће исклјучиво на земљи у новом Вавилону коме Бог није потребан. Рад се идолизира, глорификује и постаје безлична пантеистичка сила у коју се верује. Ово је основа комунизма, еволуционизма,сцијентизма,њуејђа и осталих антитеистичких новопаганских веровања.

Анониман је рекао...

Првомајски уранак је највероватније само копија ђурђевданског уранка, који је остатак средњовековних витешких игара код Срба, вероватно одржаваних управо на дан овог хришћанског витеза.
Зашто је славље ђурђевданског уранка померено на 1. мај? Зато што су комунисти узели овај датум, који свакако има опште-окултистички значај и уврстили га у свој календар а онда увели обичаје других про/неопаганских празника који су падали приближно истог датума како би их народ лакше прихватио.
Што се самог савета тиче, најбоље је овај (слободан) дан провести у молитви и уз породицу, свеједно да ли у кући или у природи.

алексејко је рекао...

Не знам само како ће ови писмени и анонимни да објасне зашто је најмасовније клање и ждрање свиња заказано баш на други дан Божићног поста.
Нису ли до недавно и баханалије у Гучи организоване тако да падају у Госпојинском посту? Па када им термин падне у задња два дана августа они елегантно то помере за недељу раније тако да не изневере комунистичку традицију. Само слеп код очију не види суштину.
Не би ме зачудило да су декретом и 1. мај "инсталирали" тако да се слави за време Часног поста. "Падао" би тај њихов празник на разне датуме али коме би од њих то сметало. Какве везе има ако 1. мај буде, рецимо, 16.априла? Њима то стварно није важно.

Sonja Pavlović је рекао...

Nikada nisam razumela mržnju hrišćanstva prema prirodi. U vašem postu ona izvire i na elementarnom nivou. Smeta vam priroda, kotlić, šta već.
Još zanimljivije mi je povezivanje 1. Maja i Novog svetskog poretka. Budući da on počiva na neoliberalnoj doktrini, poznat je po tome da su mu prava radnika jako važna. To ste hteli da kažete?

Анониман је рекао...

Jel još nekom zasmetalo ono o spartanki koja je hrišćanka? Spartanci nisu bili hrišćani. Poslala ga je sa rečima:"Vrati se sa štitom ili na njemu." što znači, vrati se kao pobednik ili mrtav, pošto su poginule u boju vraćali na štitovima kao nosilima. A što se tiče uranka, ljudi roštiljaju i provode se sa porodicama i prijateljima, prestanite im na silu trpati Boga u to.

Патриа је рекао...

Првомајски "празник" је комунистичко-пагански суперпразник за којег нема места у Светосавској Србији! Пашће ускоро сва Цонистичка (комунистичко - демократска) окупациона влада. Када Србијом завладају Срби тада ће овај безбожни празник бити коначно укинут.

Анониман је рекао...

Sestro Sonja hriscani ne mrze prirodu kao takvu jer je nju stvorio Bog kao isve na svetu nego se treba kloniti onoga sto je u suprotnosti sa voljom Bozjom a to je ocigledno i ovaj praznik 1 maj koji kao sto su vec izrekli moji predhodnici u gornjim postovima nije praznik pravoslavne crkve vec bezboznih bogoboraca nastao u Titovo vreme pa i pre njega a sve u nameri da zaseni ljudima secanje na Boga i udalji od Njega.