четвртак, 9. јул 2009.

Нови свештеник


Наша отачаствена Црква је добила још једног свештенослужитеља. У СветоЈовањском храму Новостјеничког манастара на Кучају о манастирској слави - Ивањдан (ове 2009. године) његово високопреосвештенство епископ Фотије рукоположио је новог свештеника оца Стефана Николића.
Ова хиротонија је нарочито посебна зато што после неканонског, од комуниста постављеног лажног патријарха Германа и од уласка Српске Цркве у екуменистички Светски Савез Цркава (више од пола века), на територији Србије све до сада није обављена ни једна свештеничка хиротонија од стране Истински Православног епископа за потребе Српске Истински Православне Цркве.
Сви клирици наше отачаствене Истински Православне Цркве су до сада ишли у Грчку како би примили свештенство из руку Истински Православних епископа сестринске нам Истински Православне Грчке Цркве. 
Отац Стефан је рођен 1972. године у Зеници. Већину свог живота провео у Чачку где је завршио Средњу угоститељску школу. Тамо је и засновао породицу са данашњом попадијом Јефимијом са којом има ћерку Михаилу. Тренутно живи у Деспотовцу.
Иначе, рођена сестра оца Стефана је настојатељница Новостјеничког манастира мати Ефросинија, а мајка му је такође примила монаштво и подвизава се у истом манастиру као монахиња Јелисавета.
Пре примања самог чина свештенства отац Стефан је прошао интезивни једногодишњи свештенички курс при манастиру светих Методија и Кирила на Фрушкој Гори, под будним оком јеромонаха Нектарија.
Рукоположен је за потребе не једне конкретне парохије, него за потребе неколико малих парохија окупљених око домаћих капела (капела у приватној кући или имању) које ће редовно опслуживати и које ће уз помоћ Божију покушати да уобличи у праве организоване парохије са својим храмовима. 
По правилу после рукоположења треба да одслужи 40 литургија како би био спреман да сам преузме дужност пароха ових неколико међусобно не тако раздаљински блиских парохија. 
Желимо оцу Стефану као и његовој породици која ће са њим делити крст Истински Православног свештеника свако добро од Господа.
Photobucket
Отац Стефан са владиком Фотијем и његовим духовником оцем Акакијем после хиротоније
Photobucket
Мајка оца Стефана монахиња Јелисавета, отац Стефан, Владика Фотије, попадија Јефимија, ћерка Михаила и његова рођена сестра мати Ефросинија
ДОСТОЈАН! АКСИОС! 

2 коментара:

Unknown је рекао...

АКСИОС! НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Unknown је рекао...

СрбинИстинскиПравославан благодарим на биографији. Хвала свима који су се молили за мене и давали ми подршку знање а морам рећи и утеху кад је било тешко. Још сам на тако рећи школовању, у манастиру Нови Стјеник. А потом како Бог да, биће. Имамо доста учених људи и доста добрих теолога у Србији. Ипак народ никад није био разочаранији и никад безбожнији. Данак комунизму и европској потчињености скупо плаћамо. Ја се надам да нисам погрешио кад сам помислио да сад народу можда боље одговара свештеник који би да људе заинтересује да се врате "живој" вери, да се врате Истини, и да се врате себи. Ако буде Божија воља и ако народ хоће имаће још једно "оруђе" Божије да се приближи Богу. Битно је да верујемо да можемо да се покајемо, да се променимо и да то ћинимо заједно, једно друго на врлину подстрекујући. Ја живим да бих се са мојим народом почео мењати, ја први и мој народ. Молитвама мајке Божије, Пресвете Богородице,светих архангела и ангела, светога пророка и претече и крститеља Јована,светих апостола, равноапостола Кирила и Методија и њихових ученика, светога Саве србског просветитеља и учитеља, и свих светих,а поготово новомученика и исповедника земље Русије, на челу са царском породицом Романових, грчких истинољубивих архиепископа и епископа, молитвама новога апостола, духовно поробљене земље Србије од стране екумениста, јеро схи монаха Акакија, молитвама новостјеничких сестара исповедница на челу са храбром ми сестром, схи монахињом игуманијом Ефросинијом...молитвама свих истнски православних хришћана Србије и широм васељене...само ћу једно рећи: СРБИНЕ НЕ БОЈ СЕ, КАД СИ СА ХРИСТОМ КО ЋЕ ПРОТИВ ТЕБЕ!!!