среда, 08. јун 2011.

Прослава Духовдана 2011.


ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА ПЕДЕСЕТНИЦЕ НА НОВОМ ЦРКВЕНОМ ИМАЊУ – „УТЕШИТЕЉЕВО“
Обавештавамо све вернике, пријатеље и симпатизере Српске Истински Православне Цркве да ће се у недељу 12. јуна (грађански календар) на новом црквеном имању код села Раља (Авала, Београд), у организацији српског истински православног манастира Нови Стјеник, одржати свечана прослава празника Педесетнице – Духовдана, Силаска Светог Духа на Апостоле. Овај празник биће уједно и слава храма који ће, ако Бог да, у неко догледно време бити саграђен на овом имању. Имање „Утешитељево“ замишљено је као духовни и административни центар Српске Истински Православне Цркве и седиште будућег Српског епископа. Име „Утешитељево“ дато је у част Духа Светога Бога – Утешитеља (грч. Параклитос). Прослава празника започиње празничним вечерњем у суботу у 19.00. Док у недељу ујутро јутарња започиње у 7.00, а литургија око 9.30.
Упутство како аутомобилом доћи из правца Београда

На „Утешитељево“ се из правца Београда долази, преко Аутокоманде, старим Крагујевачким путем. Када се прође Авала код језера Трешња постоји прво скретање (на десно - знак „Ковиона“) којим се иде неких 3 – 4 км до самог имања, нешто асфалтом, а нешто добрим макадамом. На крају асфалта се не скрене десно (ка радару) него се наставља макадамом, како смо већ рекли, до самог „Утешитељева“. Може се наставити и старим Крагујевачким путем све до пред сам центар Раље, тј. до Ливнице, после које се са главног пута нагло скрене на десно, на асфалтни пут. Од тог скретања до „Утешитељева“ има неких 800 метара.
Аутомобилом из правца Ниша
Из правца Ниша, са ауто пута Е-75 искључује се на излаз: „Мали Пожаревац“, где се путем који је на мапама означен бројем 23 иде до скретања за Раљу – пут 200. После центра Раље наилазите на етно ресторан „Колиба преко пута“, после којега наилазите на кривину у облику обрнутог латиничног слова „S“, после које се одмах скреће на лево, на асфалтни пут. Тај пут од неких 800 метара води директно на „Утешитељево“.
Аутобусом из Београда
Аутобусом из Београда долази се „Ластом“ са назнаком преко Раље – станица „Ливница“. Са станице „Ливница“ се наставља нешто мало пешке у правцу центра Раље и скрене се на десно - на прво асфалтно искључење са главног пута. Од искључења до „Утешитељева“ има неких 800 метара.
За све информације обратите се на следеће телефоне:
Јереј Стефан Николић: 0631519303
Јован Ристић: 0642129234
Добро дошли!
    

1 коментар:

Момчило је рекао...

Слава Богу!
Из малог у велико, нека сваке следеће двери буду шире. Нека се српство поново окити и поноси итинском Вјером предака `ко планина гором, сиње море водом, а Србин слободом.Вјерујем да ће из искре сили огањ да плане.
Вјеро наша, вјеро стара, вјеро нашим свјатих цара, вјеро пречистаја, славнаја, одеждо свјетлаја, православнаја.