среда, 28. јануар 2015.

КАЛЕНДАР СРПСКЕ ИПЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

Богољубивим трудом издавачке установе Епархије Утешитељевске „Параклит“ српски верници у отаџбини и расејању добили су могућност да добију календар који нема никакве везе са екуменистичким издањем џепног календара издања „Светог архијерејског синода“ СПЦ у којем су деценијама морали да трпе не само папистичке него чак и јеврејске празнике и постове.
ПРАВОСЛАВНИ КАЛЕНДАР за 2015. никако није плагијат наведеног "синодског" календара. Напротив, ПРАВОСЛАВНИ КАЛЕНДАР за 2015. годину је ауторско дело издавачке установе Епархије Утешитељевске „Параклит“.  По први пут се у једном српском календару могу наћи по датумима свог прослављања празници и светитељи које је канонизовала Руска Катакомбна Црква, Руска Загранична Црква као и Грчка и Румунска старокалендарска Црква: свети царски мученици – цар мученик Николај II са породицом,
свети Руски новомученици и исповедници, свети Јован шангајски, свети Гликерије румунски нови исповедник, свети Филарет њујоршки нови исповедник, свештеномученик Јосиф петроградски као и велико чудо Божије потврде исправности старог календара Треће јављање Часног Крста над Атином 1925. године. Календар такође садржи правила поста, побројане велике празнике, задушнице и упутства верницима за разне требе. Ту је и изворна химна краљевине Србије „Боже правде“ и такође изворна верзија светосавске химне „Ускликнимо с' љубављу“ као и шематизам Српске ИПЦ са контакт адресама и телефонима храмова, катакомбних богомоља и свештенства.
Овогодишњи календар посвећен је седамдесетгодишњици Кочевске голготе (1945-2015.), подсећања на стравични комунистички покољ – идеолошки масакр 150.000 војника, свештенства и цивила српских и словеначких антикомуниста и монархиста на превару разоружаних и мучки убијених у Словенији 1945. године.  
Овим путем се обраћамо свим истинољубивим и благочестивим Србима светосавцима, са молбом да нам помогну својим добровољним прилозима, и да на тај начин постану приложници  будућих издања ПРАВОСЛАВНОГ КАЛЕНДАРА Српске ИПЦ.
Они који желе да постану наши приложници, могу да се за све информације обрате уреднику календара свештенику о. Јовану Ристићу, на телефон:
Мобилни: +381 64 2129234 или на Email адресу: uteshiteljevo@gmail.com
ПРАВОСЛАВНИ КАЛЕНДАР за 2015. годину већ могу да се нађу у свим храмовима и катакомбним богомољама Српске ИПЦ. Календар путем интернета можете наручити на Email:
uteshiteljevo@gmail.com
Цена календара: 200 дин.


Нема коментара: