петак, 5. фебруар 2016.

ЏЕПНИ КАЛЕНДАР СРПСКЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ЗА 2016.


Издавачка установа епархије утешитељевске "Параклит" и ове године, уз мале потешкоће, издала је Српски православни календар за годину Господњу 2016.
Календар је штампан у пуном колору, у А6 формату, на 104 странице и посвећен је 20. годишњици Истинског Православља у Србији.
Овогодишњи садржај Српског православног календара је богат. Поред самог месецослова календара и појашњења везаних за њега, ту су и разна упутства за вернике;
Текст посвећен 20. годишњици Истинског Православља у Србији;
Шематизам Српске ИПЦ, монархистичка Српска химна "Боже правде",  Светосавска химна, Повест о 3. јављању крста над Атином 1925.
као и неколико родољубивих текстова: "Нација као органско биће", Национални споменар" и "Монархистичке поуке".

Српски верници у отаџбини и расејању имају могућност да добију календар који нема никакве везе са екуменистичким издањем џепног календара издања „Светог архијерејског синода“ СПЦ у којем су деценијама морали да трпе не само папистичке него чак и јеврејске празнике и постове.
Српски православни календар за 2016. никако није плагијат наведеног "синодског" календара, он је ауторско дело издавачке установе Епархије утешитељевске „Параклит“.  

Календар СИПЦ је јединствен по томе што садржи по датумима свог прослављања празнике и светитеље које је канонизовала Руска Катакомбна Црква, Руска Загранична Црква као и Грчка и Румунска старокалендарска Црква.


Календар можете наћи по цени од 250 дин. у свим манастирима и парохијама Српске ИПЦ, а путем поште можете га наручити обраћајући се манастиру Утешитељево на имејл адресу: uteshiteljevo@gmail.com или на телефон: +381 69 5328619.

Нема коментара: